Ölprovning & Ölmeny
Bearded Rabbit Brewery gästade Chalmers Golfkrog fredagen den 27:e september 2024
Hantverksöl & Mat
Om man kan väva in en Beer Storytelling i Ölprovningen är det ett utmärkt sätt för att du som gäst ska lära känna Hantverksbryggarna bakom ölen!
Fredrik berättade om ölresan han och Therese gjort med Bearded Rabbit Brewery; från nördiga hemmabryggare, via ett litet microbryggeri i Floda till professionell ölbryggning i dag beläget vid Svingeln i Göteborg.
Ölprovningen och Ölmenyn
Under berättelsens resa provades inte mindre än 5 olika ölsorter med tillhörande mindre serveringar (vi utannonserade 4 men det är så trevligt att vara generös så vi kunde inte låta bli!) som ”Fredrik på Bearded Rabbit Brewery” berättade tanken bakom medan ”Fredrik i köket” kom och berättade hur han tänkt när det kom till Hantverksölen och Maten i ”Komponation”.
Tanken med de mindre serveringarna var att utifrån smakprofilerna i ölen komponera (därav namnet) rätter efter dessa och på så sätt ge provningen ytterligare en dimension och er gäster en helhetsupplevelse av Hantverksölen tillsammans med mat.
Kvällens Ölsorter och Serveringar
Öl: Svingeln Pils, ljus lager i Tjeckisk stil, 5,6% vol
Bryggaren om Svingeln Pils: En balanserat brödig och örtig pilsner.
Servering till Svingeln Pils: ”Kôrv med mos”, Salsiccia på Vildsvin, stekt taggsvamp, potatispuré och friterad surkål
Köket om serveringen: Vad är mer klassiskt till en pilsner om inte en smakrik korv och ett gött mos? Taggsvampen är en av vildsvinens favoriter, potatispuré med brynt smör och grädde med friterad surkål på toppen lirar alla gott med karaktären i en god Pilsner.
Öl: This is not a Rabbit, Belgisk Blonde Ale, 5,6% vol
Bryggaren om This is not a Rabbit: En snällt fruktoig Belgisk Ale.
Servering till This is not a Rabbit: Ölkokta blåmusslor, krispig bacon, persilja
Köket om serveringen: När man komponerar maten efter drycken är det ett enkelt trick att använda samma dryck i maten som man dricker till.
Det vet Belgarna så det blev en tolkning av deras klassiska ölkokta blåmusslor med bacon. Musslor, schalottenlök, bacon och vitlök kokat i denna ”Icke-sa-Nicke-kanin” där musseljuicen sedan får koka ihop med grädde blir lika gott som receptet är enkelt.
EXTRAÖL: Rabbit Food, Övrig suröl, 6% vol
Bryggaren om Rabbit Food: En spännande och vackert syrlig öl med en mix av morot, kokos och ingefära.
Servering till Rabbit Food: Ceviche på pilgrimsmussla, syrad morotspuré smaksatt med ingefära, rostad kokos
Köket om serveringen: Med 16% morot i ölen och ingefära, kokos i smakprofilen var det enkelt att hitta kompisarna i Krogens tolkning-för-kvällen av Ceviche! Att leta efter dryckens smaker och dofter för att sedan använda dessa i maträtten är ett klassiskt trick när man komponerar mat efter dryck.
Det ”gifter” sig lite per automatik!
Öl: Monkish, American Pale Ale, 4,8% vol
Bryggaren om Monkish: En American Pale Ale där det är balans mellan fruktig humle och karamellig maltighet.
Servering till Monkish: Marinerad biff, Wästerbottenostpaj, picklade kantareller, rödvinsreduktion smaksatt med dragon
Köket om serveringen: En välbalanserad APA som Monkish är perfekt som måltidsdryck, den passar till så många olika rätter och smaker.
Lite som en ölets Pinot Noir! Pinot Noir brukar precis som APA’n passa till mycket – speciellt om man har tillfälle att äta många olika smårätter.
Öl: Citra Royale, New England IPA/ Hazy IPA, 6,0% vol
Bryggaren om Citra Royale: En citrusdoftande Hazy IPA med snäll beska och mjuk kropp.
Servering till Citra Royale: Slider på Australiensk Wagyu, tryffelcrème
Köket om serveringen: Den här ölen hade vi som dryckesrekommendation till vår Hamburgare på Sommarmenyn! Tror nog tanken på Hamburgare fanns hos Fredrik och Therese när de gjorde ölen – på burkens etikett finns tom en Burgare! Citrustonerna i ölen matchar fet mat och det finns väl inget som är”fetare” än Wagyu? Sedan tyckte vi också att det blev en ”fett bra” avslutning på ölprovningsmenyn också! 😉
Priset för Provning av 5 öl och 5 mindre serveringar var 695 kr/ pp
Foton Ölprovning Bearded Rabbit Brewery
Feedback från våra gäster
Feedback från våra gäster betyder mycket både för oss så vi kan arrangera ännu vassare event men självklart också för att fler ska hitta oss på Chalmers Golfkrog och Bearded Rabbit Brewery. Länken ovan går till vår Google My Business-sida för Chalmers Golfkrog och där får du gärna lämna en recension!
Vi är otroligt tacksamma för er feedback och att ni berättar om er upplevelse hos oss för andra. TACK!
Nästa Event
Lördagen den 19:e Oktober kommer vi köra en helkväll med Vinprovning, Menyn ”Höstens Smaker” tillsammans med Jens från Dryckesevent! Läs mer via länken nedan!