Event

Våra event på Chalmers Golfkrog sätter guldkant på ditt besök på Chalmers Golfklubb

Eventkalender Chalmers Golfkrog 2024

Här nedan hittar ni våra event och temakvällar i egen regi men också de tävlingar och evenemang som arrangeras av Chalmers Golfklubb, Sponsorer och Företag  där vi kommer att ha specialerbjudanden, abonnerat eller extraöppet.

Vår Eventkalender kommer att uppdateras kontinuerligt . Tips! Följ oss gärna på Sociala Medier så missar du inga nya event!

Information om genomförda Event under 2024

Visa mamma att hon är uppskattad och älskad med en söndagmiddag hos oss på Chalmers Golfkrog – Vi firar alla mödrar med en tvårättersmeny denna söndag! 

Tvårätters Morsdagmeny

Klassisk Toast Skagen*
Smörstekt franskbröd, handskalade räkor, finhackad lök, dill, löjrom och citron

Smörstekt Torskrygg
Stekt torskrygg med vit sparris, sockerärtor, färskpotatis och smörsås

Pris per person: 345 kr

För er som vill bygga på vår tvårätters med en dessert finns naturligtvis den möjligheten. Ni hittar aktuella desserter under ”Desserter och Sött” i vår Säsongsmeny.

OBS! Endast förbokade menyer! Vi kommer att ha öppet även för andra gäster denna söndag och då Morsdagsmenyn ligger utöver vår ordinarie meny kommer vi enbart erbjuda den till gäster som har bokat den.

Boka Morsdagmeny: Bokar gör du på boka@chalmersgolfkrog.se alternativt så ringer du oss på 031 – 91 84 36.

*Vad är en klassisk Toast Skagen?
En het potatis det här! Vad en klassisk Toast Skagen ska innehålla finns det många teorier om. Inte minst bland kockar! Enligt journalisten Staffan Heimersson ska Tore Wretmans fru Ewa ha berättat att denna evergreen-förrätt skulle ha skapats efter en misslyckad kappsegling med Tore’s mahognybåt ”Salta Marina” i Skagen 1956. Tore ska ha försökt lätta upp stämningen genom att vispa ihop en snabb majonnäs, blanda i räkor, finhackad lök och dill på smörstekt franskbröd och toppat med löjrom. När en av de imponerade besättningsmännen frågade Tore vad skapelsen hette ska han ha tittat ut över havet och sagt; ”Men det är ju en typisk Toast Skagen”! Vi gillar den här versionen bäst!

Vi premiärkör grillarna denna kväll och dukar upp en buffé med smakrika kolhydrater, sallader, röror, såser och kryddigt smör. Kom och umgås med medlemmar och andra gäster. Vi har beställt fantastiskt väder så vi hoppas på minst en full uteservering! Kanske två?

Om vädergudarna är emot oss får vi sitta inomhus. Därför bokar vi först upp antalet platser vi har i restaurangen. Vid fint väder fyller vi på uteserveringen med de bokningar vi har och naturligtvis tar vi droppgäster om det finns utrymme. Med det sagt är det ändå ett begränsat antal platser både på uteservering och i restaurangen – så boka bord redan idag för att vara säker på att få plats!

Grillbuffén står uppdukad mellan 17.30 och 20.00 men efter det får ni självklart hänga kvar! Vi kommer tex att ha desserter, kaffe och avec till försäljning för er som är sugna på något mer efter maten. Och vi ser gärna att ni stannar kvar!

Grillmenyn

  • Pluma på Svensk Gårdsgris
    En fantastisk detalj att grilla då Pluman har mängder med fint, insprängt fett i köttet.
  • Kycklinglår
    Vi har aldrig förstått varför en del envisas med kycklingbröst när det finns kycklinglår. Just saying.
  • Bakad och grillad rotselleri
    Till dig som är vegetarian eller flexitarian har vi långbakad och grillad rotselleri att erbjuda med bönpesto, och våra andra (köttfria) sallader och tillbehör förstås. Måste förbokas!

Buffén består såklart av ett större antal sallader och passande tillbehör som goda kolhydrater, klassiska grillsåser, röror och grillsmör. 

Pris för grillbuffén: 395 kr per person

Vi kommer denna kväll även erbjuda läskande alkoholfria cocktails, specialkomponerade longdrinks, goda grillviner på glas och flaska och ha ett för kvällen väl breddat ölsortiment med fokus på Hantverksöl och Mikrobryggerier i Göteborgsområdet .

Tyvärr inte alla dock för hur mycket vi än vill ha med alla Bryggerihjältar så funkar det inte riktigt utrymmesmässigt. Men vi har valt ut ett antal av våra personliga favoriter så det blir lite extra trevligt om man även älskar öl denna kväll!

Bokar bord gör ni som vanligt på  boka@chalmersgolfkrog.se alternativt på telefon 031 – 91 84 36.

Varmt välkomna!

Jane och Fredrik med personal

Tillsammans med Hantverksbryggerier och lokala Ölbryggare kommer vi under säsongen 2024 att göra ett par Beer Makers Dinner där bryggarnas ölutbud kombineras med passande mat från Chalmers Golfkrog.

Mer information inom kort.

Välkommen på Chalmers Krog’s Julbord 2024! Vi dukar upp godbitarna på ett traditionellt julbord med egeninlagda sillar, laxar, räkägg, kallskuret med tillbehör och småvarmt. Som sig bör även ett dessertbord med ostar och julgodis.

Lunchsittning mellan 12.00 och 14.30
Eftermiddagssittning mellan 15.00 och 17.30
Kvällssittning mellan 18.00 och 21.00

Mer information inom kort.

Välkommen på Chalmers Krog’s Julbord 2024! Vi dukar upp godbitarna på ett traditionellt julbord med egeninlagda sillar, laxar, räkägg, kallskuret med tillbehör och småvarmt. Som sig bör även ett dessertbord med ostar och julgodis.

Lunchsittning mellan 12.00 och 15.00

Mer information inom kort.

Vi reserverar oss för att event kan komma att ändras pga omständigheter vi inte råder över

Eventbokningar

Vi rekommenderar att ni bokar platser på våra event i god tid.

Samtliga av våra event har ett begränsat antal bokningsbara platser.

Rulla till toppen